Wanneer moet je je sloten vervangen?

Geplaatst op 08-04-2022

Categorie: Huis, tuin en wonen

Sloten moeten bijtijds vervangen worden om risico’s en slotproblemen te voorkomen. Wij adviseren je in ieder geval om sloten in verschillende situaties te vervangen. De beveiliging van sloten neemt namelijk in de loop van de tijd af. In de onderstaande situaties is het verstandig om je sloten te vervangen:

 

Als je de sleutel bent verloren

Wanneer je je sleutel bent kwijtgeraakt dan is er een kans dat dit bewust is gestolen, zodat er gemakkelijk ingebroken kan worden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je hem echt bent verloren, dan is het hopen dat de vinder van jouw sleutel geen kwaadaardige bedoelingen heeft.

 

Na een inbraak

Als er bij jou is ingebroken dan raden wij aan om zo snel mogelijk je sloten te vervangen. Is er bij jou ingebroken via een kapotte ruit en is het deurslot nog onbeschadigd. Ook dan is het verstandig om de sloten te vervangen. Het kan namelijk zo zijn dan de inbreker je sleutel heeft gevonden of heeft der zelfs en afdruk van gemaakt. 

Zijn de sloten wel beschadigd, maar is het de inbreker niet gelukt om naar binnen te gaan? Dan is het verstandig om je sloten alsnog te vervangen, zodat de kans op inbraak weer kleiner wordt. En je huis of bedrijfspand weer goed beveiligd is.

 

Na een verhuizing

Wij adviseren je om de sloten te vervangen na een verhuizing, want je niet hoeveel sleutels van je nieuwe woning of bedrijfspand zijn gemaakt en wie die sleutels allemaal nog heeft. Als je dan een nieuw slot hebt laten plaatsen met de bijbehorende nieuwe sleutels heb je een veel veiliger gevoel.

Dit geldt ook voor het verhuizen naar een nieuwbouwwoning. Je hebt namelijk geen idee wie er een sleutel tot zijn/haar beschikking had en wat diegene met de sleutel(s) heeft gedaan. Slotenmaker Den Haag heeft alle soorten sloten op voorraad en kan het gelijk monteren.

 

Bij veroudering van het slot

Sloten gaan jaren mee, maar na een aantal jaar worden ze te oud. Door de jaren heen kunnen er ook diverse defecten ontstaan, waardoor de sloten niet meer 100% betrouwbaar zijn. Als sloten niet meer de veiligheid kunnen garanderen dan moeten ze vervangen worden. 

 

Plaatsen van een nieuw slot

Als je een nieuw slot laat plaatsen, zorg er dan voor dat dit door een monteur wordt gedaan. Een goede slotenmaker in Den Haag is de herkennen aan; zoekresultaten op Google, controleer de website of het adres duidelijk vermeld is, kijk of de slotenmaker ingeschreven is bij de KVK, controleer of de slotenmaker voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen en ga controleer de reviews.